Politika i domovina – moja borba za suverenu i socijalnu Hrvatsku Josip Manolić

ISBN:

Published: 2015

Paperback

406 pages


Description

Politika i domovina – moja borba za suverenu i socijalnu Hrvatsku  by  Josip Manolić

Politika i domovina – moja borba za suverenu i socijalnu Hrvatsku by Josip Manolić
2015 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 406 pages | ISBN: | 3.47 Mb

Dugo očekivani memoari Josipa Manolića, „najstarijeg europskog obajvještajca“, antifašista, prvog suradnika predsjednika RH dr. Franje Tuđmana, bivšega hrvatskoga premijera, čovjeka „koji znade najviše tajni“ iz vremena Drugog svjetskog rata, bivše socijalističke Jugoslavije, Domovinskog rata i iz razdoblja stvaranja demokratske i neovisne Hrvatske.Josip Manolić pripada generaciji političara i javnih radnika koji su imali važne uloge u oblikovanju novije hrvatske povijesti u dugom, turbulentnom razdoblju.

Iako danas u poodmakloj životnoj dobi, nije izgubio smisao za britke i jasne prosudbe, njemu svojstvene tijekom dugogodišnjih javnih istupanja.„Vrijeme prolazi i aktualnost brojnih događanja blijedi. Ovom sam knjigom htio otrgnuti od zaborava dio zbivanja, ali i ispričati svoju istinu, istinu kako sam je ja vidio i doživio, i ostaviti memoarističku građu naraštajima koji dolaze za daljnja istraživanja.Gotovo 75 godina sudjelujem u političkom životu Hrvatske, Kraljevine Jugoslavije, Nezavisne Države Hrvatske, Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i, dakako, demokratske Republike Hrvatske.

Četiri države, četiri različita politička režima – dva sam rušio, jedan gradio i rušio, a jedan stvarao.Život i djelo bilježili su i procjenjivali u dugom razdoblju razni mediji, dao sam brojne intervjue, prokomentirao događaje i pojave, ali to su sve bilježili drugi. Sada sam odlučio osobno zabilježiti prije svega sve ono što je dijelom ostalo skriveno od javnosti i u čemu sam sudjelovao ili neposredno svjedočio...“ (Josip Manolić)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Politika i domovina – moja borba za suverenu i socijalnu Hrvatsku":


teammadcow.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us