Norea, dochter van Eva (De kinderen van het paradijs, #3 ) Marianne Fredriksson

ISBN: 9789052266565

Published:

Paperback

281 pages


Description

Norea, dochter van Eva (De kinderen van het paradijs, #3 )  by  Marianne Fredriksson

Norea, dochter van Eva (De kinderen van het paradijs, #3 ) by Marianne Fredriksson
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 281 pages | ISBN: 9789052266565 | 4.42 Mb

BeschrijvingNorea, dochter van Eva en Adam, is een markant personage in Marianne Fredrikssons grote mythe over de mensheid. Als Norea een paar duizend jaar later geboren zou zijn, was ze als heks op de brandstapel beland. Zou ze nu hebben geleefd,MoreBeschrijvingNorea, dochter van Eva en Adam, is een markant personage in Marianne Fredrikssons grote mythe over de mensheid. Als Norea een paar duizend jaar later geboren zou zijn, was ze als heks op de brandstapel beland. Zou ze nu hebben geleefd, dan was ze opgesloten in een psychiatrische inrichting.

Want Norea kan in het verborgene kijken, in dat wat achter de wereld ligt die we allemaal als werkelijkheid ervaren. Eva wil het liefst dat haar dochter een normale jeugd heeft. Maar Norea is nu eenmaal anders. Ze heeft contact met haar dode broers, Kaïn en Abel. Ze kan gedachten lezen en ziet de toekomst in haar dromen en fantasieën. Als ze later priesteres wordt, gebruikt ze haar vermogen en kennis om mensen die naar haar toe komen te helpen.Recensie(s)NBD|Biblion recensie:In de trilogie De kinderen van het paradijs verhaalt de bekende en geliefde Zweedse schrijfster geheel op haar eigen wijze over de lotgvallen van Adam en Eva en hun kinderen.

In Het boek Eva verwerkt Eva haar verdriet over de broedermoord. In Kain leren we Evas oudste zoon kennen als een man die zijn schuldgevoelens niet kan kwijtraken. Aan het einde van Het boek Eva wordt Evas jongste dochter Norea geboren, die in deze, de trilogie afsluitende roman dankzij haar profetische en grensoverschrijdende´ gaven priesteres van een godin is.

Wie is deze, door zelfbewustzijn en moederlijke krachten gekenmerkte jonge vrouw? Een heks, een dromer, of psychopaat? Of bezit zij het vermogen om het menselijk geslacht te redden? Met veel gevoel voor oeroude mythen en gnostisch gedachtegoed componeert Fredriksson een meeslepende, ook in religiehistorisch opzicht interessante roman.

Gebonden, kleine druk.(Biblion recensie, G. Brandorff)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Norea, dochter van Eva (De kinderen van het paradijs, #3 )":


teammadcow.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us